top of page

Öğrencilerin Nobel'i Olan Hult Prize Yarışmasında ECOBUILD Jüri Üyesi

ECOBUILD’in jüri üyesi olarak yer alacağı 2020 Hult Prize yarışmasının kampüs finali 21 Aralık 2019 Cumartesi günü Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde yapılacak.


Hult Prize 2009 yılında Ahmed Ashkar isimli Hult International Business School öğrencisi tarafından dünyayı değiştirmek adına ortaya atılan ve kısa bir sürede Clinton Global Initiative gibi kilit partnerlerin desteğiyle harekete geçirilen bir fikirdir.


Bu sene 10.su düzenlenen ve “Öğrencilerin Nobel Ödülü” olarak adlandırılan Hult Prize her sene dünya çapında 1000’den fazla üniversiteden on binlerce gencin katıldığı, Hult International Business School ve Birleşmiş Milletler partnerliğinde gerçekleştirilen $1.000.000 ödüllü bir sosyal girişimcilik yarışmasıdır. Her sene Bill Clinton tarafından belirlenen sosyal, ekonomik veya çevresel hassasiyeti yüksek bir konuda üniversite öğrencilerinden yenilikçi, uygulanabilir, radikal ve karlı iş fikirleri geliştirmeleri istenir.


2020 Hult Prize Yarışmasında ECOBUILD'i Yeşil Bina Uzmanı Zeynep ÇAKIR temsil edecek. Hult Prize yarışmasında bu sene “daha iyi bir gezegen için cesur girişimcilik fikirleri” yarışacak.

Hult Prize yarışmasında bu sene “daha iyi bir gezegen için cesur girişimcilik fikirleri” yarışacak. Kazanacağı her kuruşla gezegen üzerinde pozitif etki yaratmayı amaçlayan iş fikirleri öncelikle ülke ve bölge elemelerini geçecek. Bu elemelerde başarılı olarak son altıya kalan takımlar Amerika Birleşik Devletleri’nde işletme, akademi ve hukuk uzmanlarından altı ay boyunca eğitim alacakları ‘hızlandırıcı’ programına alınacaklar. Birleşmiş Milletler merkez ofisinde Eylül ayında düzenlenecek finalde yarışmayı kazanan takım iş fikrini hayata geçireceği $1.000.000’lık ödülü Bill Clinton’dan alacak. İnanıyoruz ki bu güzel ve anlamlı ödülün bu seneki sahibi ülkemizin genç ve parlak beyinleri olacaktır.





57 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page