top of page

ECOBUILD Yeşil Bina Sektörü Lideri Ödülü Aldı

Güncelleme tarihi: 23 Tem 2020


ECOBUILD, Yeşil Bina Sektörü Liderlik Ödülünü Berlin'de aldı...

ECOBUILD, ABD Yeşil Binalar konseyi olan ve LEED Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemi'nin yaratıcısı olan USGBC'den Yeşil Bina Sektörü Lideri Ödülünü 16-18 Nisan 2018'de Berlin'de Green Build Conferance and Expo'da aldı.

Bu ödül 2009'dan bu yana sergilediğimiz zorlu çalışmalar sayesinde alındı. Nitelikli, ilkeli ve sağılı projeler gerçekleştirdik. Türkiyede ilk olan bazen de dünyada ilk olan projeler sayesinde yeşil bina ilkeleri devlet politikası haline geldi. Öyle ki, sağlık bakanlığının 200 yataklı hastanelerde LEED sertifikasını zorunlu kılması çalışmalarımız sayesinde oldu.

Bugün bir çok projemizde, doğayı korumanın ölçülebilir en öncelikli çevre koruma boyutunun yeşil bina yapmak olduğu, ülke ekonomilerinin yeşil binalar sayesinde sağlanabileceği, insan sağlığının yeşil bina ve kentler ile korunabileceği fikrini uyguluyoruz, ülkemize ve dünyaya katkı sağlıyoruz.

USGBC diyor ki,

"Türkiye, LEED sertifikalı projelerin inşasında lider bir ülkedir.

Bu yılın başlarında USGBC, üst üste üçüncü yıl için Türkiye'yi de içeren LEED için En İyi 10 Ülkeyi 245 LEED sertifikalı proje ve 6.15 milyon sertifikalı brüt metrekare ile piyasaya sundu. Berlin'deki Greenbuild Europe'da, bu inanılmaz işin arkasındaki bazı şirketleri tanıdık. Her LEED projesinin ardında, sertifikasyon süreci ile projeyi başlatan sorumlu profesyonellerden oluşan bir ekip bulunmaktadır. Onlar mimarlar, danışmanlar, tasarımcılar ve diğer profesyonellerdir - ve onların uzmanlığı yapılı çevrede değişim yaratıyor.Türkiye'deki LEED servis sağlayıcıları Greenbuild Europe'da tanınıyor

ECOBUILD Yeşil Bina İnşaatı Enerji Danışmanlık Şirketi, insancıllığa ve doğaya saygılı yeşil binalar ve yerleşimler oluşturmaya çalışan, Ankara merkezli bir enerji, bina ve mühendislik firmasıdır. ECOBUILD, Türkiye'de ilk LEED sertifikalı havalimanı projesini ve Konya, Türkiye'deki ilk LEED sertifikalı müzesini geliştirdi.Yılların verdiği tecrübe, istikrarlı gelişim ve kurumsallaşma ile çalışıyorlar.

Uzmanları ayrıca eko-mimarlar ve eko-mühendisler, inşaat mühendisleri, mimarlar, ekonomistler ve çevre mühendisleridir.Türkiye'de yeşil bina piyasası inanılmaz adımlar atmış ve piyasa dönüşümü neye benzeyebileceğinin bir örneği olarak duruyor. Türkiye'de ve Avrupa'da yeşil bina hakkında daha fazla bilgi edinmek için, GBCI Avrupa web sitesini ziyaret edin ve en güncel duyurular için GBCI Europe grubuna katılın."

USGBC'nin resmi web sitesinde hakkımızda yayınlanan makaleyi aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

https://www.usgbc.org/articles/turkey-drives-change-europe-leed#comment-46494

100 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page