top of page

2020 LEED Homes Awards Jüri Üyeleri

Bu yılki LEED Homes Ödülleri jüri üyeleri, konut endüstrisinde birçok önemli sesi temsil ediyor ve çok çeşitli alanları kapsıyor. Jüri üyelerinin uzmanlığı peyzaj ve dış tasarımdan iç tasarıma, müstakil konutlardan çok katlı konutlara - LEED konut projelerinin tamamını kapsamaktadır. Bu yılki elemeye başkanlık eden saygın panel, kazanan projeleri projenin hikayesi, eşitlikçi yaklaşım, tasarım, sürdürülebilirlik özellikleri, ve projenin insan sağlığına etkisi de dahil olmak üzere çok farklı kriter üzerinden değerlendirmelerini yaparak kısa liste adaylarını belirledi.

Seçkin jüri üyelerinin oylarıyla son 10 proje arasına giren Park Mozaik projemiz tüm dünyaya açık oylamada en fazla oy alan proje olarak Project of the Year ödülünü almaya hak kazandı! Bilgi dosyası

Yarışmanın jüri üyeleri:


Dominika Kowalska, Yardımcı Editör, Green Home Builder Magazine

"Green Home Builder" dergisinde içerik ve haber yönetiminden sorumlu yardımcı editörlük görevini yürüten Dominika Kowalska, konut sektöründe faaliyet gösteren firma yöneticilerinin ve yapı sektörü profesyonellerinin yeşil konutlarla ilgili güncel gelişmelerden haberdar olmalarını sağlamaktadır. Green Home Builder sektördeki en yeni trendleri, etkinlikleri, ürünleri ve hizmetleri sunan ABD'nin en popüler konut dergisidir.



Garrett Magee, James DeSantis ve Mel Brasier, Kurucu Ortaklar, Manscapers

Manscapers New York / Los Angeles, Brooklyn merkezli ve son zamanlarda Los Angeles'a kadar genişleyen bir dış tasarım ve peyzaj şirketidir. Şirket üç kurucu üyeden oluşmaktadır: Garrett Magee, James DeSantis ve Mel Brasier. Manscapers, dış mekan planlama, tasarım ve yapım hizmetlerinin yanı sıra peyzaj tasarımı ve uygulama hizmetleri de sunmaktadır. Manscapers'ın, oluşturdukları sıra dışı dış mekanların tasarım süreçlerini ve projenin başlangıcından bitimine kadar proje ekibinin çalışmalarını izleyiciyle buluşturdukları "Backyard Envy" adlı hit televizyon şovu Bravo TV'de yayınlanmaktadır.



Amanda Stinton, Yönetici, Leadership and Sustainability, National Association of Realtors

Ulusal Emlak Komisyoncuları Birliği (National Association of Realtors, NAR) görevinde, Amanda Stinton sürdürülebilirlik ile ilgili endüstri trendlerindeki değişimleri takip etmekte ve gayrimenkul sektöründe hizmet veren profesyoneller ile sürdürülebilirlik, enerji verimliliği, dayanım ve yüksek performanslı konutlar üzerinde bilgi sahibi olmak isteyen diğer profesyonelleri eğitmektedir. Stinton, NAR'ın Green Designation uzmanlık programını yönetmektedir. Sürdürülebilirlik ve gayrimenkulün sürekli büyümesi ve çakışmasıyla elde edilen faydaların paydaşlara iletilmesine yardımcı olur ve NAR'ın Sürdürülebilirlik Programı, araştırmalar, kaynak oluşturulması ve sunumlar yoluyla endüstri profesyonelleri ve işbirliği yapan endüstriler arasındaki iletişimi teşvik eder. Stinton, Realtor Üniversitesi'nden gayrimenkul alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.


Robin Wilson, CEO, Robin Wilson Home

Robin Wilson, 2000 yılından beri çevre dostu ve yeşil tasarımda öncüdür. Markalı özel çevre dostu mutfak dolabı serisine ve perakendecilere satılan lisanslı bir tekstil ürünleri markasına sahip ilk kadın girişimcidir - lisanslı markalarından 82 milyon dolar satış geliri elde etmiştir. Ödüllü iki kitabın yazarıdır: "Clean Design" (2015) ve "Kennedy Green House" (2010). Çevre dostu tasarım, sağlık, sürdürülebilirlik ve alerji / astım sorunları hakkında görsel ve yazılı basında sıklıkla konuşmacı olarak yer almaktadır.


Corey Enck, Başkan Yardımcısı, LEED Teknik Gelişim, USGBC

Corey Enck, USGBC’nin LEED yeşil bina derecelendirme sistemini geliştirmek üzere gönüllü teknik komiteler ve sektör paydaşlarıyla işbirliği yapmaktadır. Teknik içerik geliştirme çalışmalarından önce Enck, başarılı LEED incelemeleri sağlamak için proje ekipleri ve LEED hakemleriyle çalışmaktan sorumlu olduğu USGBC'nin sertifika ekibini yönetmiştir. USGBC'ye katılmadan önce Enck, bina sistemleri tasarımı ve enerji yönetimi konusunda hizmet veren bir mühendislik firmasında çalışmıştır. Pennsylvania Üniversitesi'nden makine mühendisliği derecesine sahiptir ve LEED AP uzmanlığı bulunmaktadır.


Taryn Holowka, Kıdemli Başkan Yardımcısı, Pazarlama, İletişim ve Halkla İlişkiler, USGBC

Yetenekli bir iletişimci, hikaye anlatıcısı ve çok pazarlı marka stratejisti olan Taryn Holowka, USGBC ve onun popüler LEED yeşil bina programının tüm pazarlama, iletişim ve halkla ilişkiler faaliyetlerini yönetmektedir. Holowka'nın temel uzmanlık alanları stratejik iletişim planlaması, ürün ve marka yönetimi; proje ve insan yönetimi; iş geliştirme ve analitik; yeni teknolojiler; ve liderliktir. Holowka LEED AP kimliğine sahiptir, Georgetown Üniversitesi'nden liberal çalışmalar, sosyal ve kamu politikası üzerine yüksek lisans derecesine ve Geneseo'daki New York College Eyalet Üniversitesi'nden siyaset bilimi alanında lisans derecesine sahiptir.


53 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page