top of page

USGBC'Den Aldığımız Yılın Projesi Ödülünün Sıra Dışı Öyküsü

Yılın @USGBC #LEEDhomes Ödülü Projesi olmaktan onur duyuyoruz!

Hem yılın projesi hem de sıra dışı konut projesi ödülü aldık. Tepe ve Mesa İnşaat'ın tüm proje ekibini tebrik ediyoruz. Ayrıca finalde oy verenlere teşekkür ediyoruz. #LEED sayesinde, aileler için sağlıklı ve sürdürülebilir evler yaratmaya kararlıyız. @ECOBUILD ailesi olarak sizleri çok seviyoruz ve teşekkür ediyoruz. Proje bilgi dosyası.


Bu Ödül Türkiye'nin Başarısı ve Gururudur

Gurur yaşıyoruz ve sizlerle paylaşıyoruz. 2009 yılından günümüze kadar bir çok anlamlı ödüller aldık. Yeşil bina konusunda alabileceğimiz 2 ödülü de aldık. 2018 yılında ECOBUILD, Dünyanın en büyük yeşil bina ve çevre kuruluşu olan USGBC - ABD Yeşil Binalar Konseyi tarafından, projelerinde göstermiş olduğu üstün başarılar nedeni ile “Yeşil Bina Lideri Ödülü” ile ödüllendirildi. 2020 yılında da başarı grafiğimiz devam etti.


ECOBUILD, Dünyanın en büyük yeşil bina ve çevre kuruluşu olan USGBC - ABD Yeşil Binalar Konseyi jürisi tarafından, ECOBUILD'in proje danışmanılığı ile Ankara'da Tepe-Mesa Ortaklığı'nın yaptığı Park Mozaik Yeşil Konut Projesi “LEED Yılın Projesi Ödülü” ile ödüllendirilmiştir. Dünyada sadece ECOBUILD'in aldığı LEED Project of the Year sadece ECOBUILD için değil Türkiye konut sektörü için de anlamlı bir ödüldür. Onlarca farklı kriter ile verilen USGBC LEED Yılın Projesi Ödülü, dünya çapında önemli projeler ile yarışmıştır. ECOBUILD’in 2009 yılından bu yana yürütmüş olduğu projelerdeki başarı, LEED Sertifikasının gelişimine verdiği katkı, yüzlerce yeşil bina uzmanının eğitimi, yine yüzlerce yeşil yapı malzemesinin oluşmasını sağlaması ailesi olarak gördüğü siz paydaşlarından aldığı güçle olmuştur. USGBC tüm dünya'da her yıl 5 farklı ödül vermektedir. Bir Türk firması olarak ECOBUILD bu ödüllerin 3'ünü 2018 ve 2020 yıllarında almaya hak kazanmıştır.

Tepe-Mesa Ortaklığında yapılan Park Mozaik Projesi, Ankara'da A Sınıfı sürdürülebilirlik hedefli yeşil konutlardan oluşan özellikli bir projemiz. LEED Yeşil Konut Ödülü için tüm dünyada 5.000'den fazla LEED Sertifikalı proje ile yarıştı, "LEED Yılın Yeşil Konut Projesi" ve "Yılın Sıra Dışı Konut Projesi" ödüllerini aldı. Bu ödüle Türkiye'den bir proje tarihinde ilk defa aday oldu ve seçildi. Bu, Türkiye yapı sektörü adına çok önemli ve sevindirici bir gelişme. USGBC Yılın Yeşil Konut Ödülü dünyada yeşil bina sektörünün tek ve en prestijli ödülü.


USGBC, LEED Homes Ödüllerini Kazananlar ve Yılın Konut Projesini Açıkladı

Ödüller, sağlıklı, sürdürülebilir ve dayanıklı evler yaratmayı taahhüt eden projeleri, inşaatçıları ve geliştiricilere verilmektedir.


Washington, D.C. (14 Temmuz 2020) - Bugün, ABD Yeşil Bina Konseyi (USGBC) yıllık LEED Homes Ödüllerini kazananları açıkladı. Ödüller, sürdürülebilir, sağlıklı ve esnek tasarım ile toplulukları olumlu etkileyen LEED sertifikalı konut projelerinin yanı sıra yeşil ev inşasını geliştirmeye yardımcı olan inşaatçılar ve geliştiricileri teşvik ediyor.

Ödül alıcılar, ABD, Meksika ve Türkiye dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından çok aileli, tek aileli ve uygun fiyatlı konut projelerini temsil ediyor. Bu yılın Yılın Projesi Ankara, Türkiye'de Park Mozaik A Blok.

USGBC başkanı ve CEO'su Mahesh Ramanujam:

“Dünyanın dört bir yanındaki topluluklar, karşı karşıya olduğumuz ekonomik ve sağlık sorunlarının nasıl ele alınacağı konusunda boğuşurken, ailelerin kamu hizmeti ödemelerini azaltmalarına, sağlıklarını ve refahlarını artırmalarına yardımcı olan yeşil evlerin geliştirilmesini taahhüt etmek hiç bu kadar önemli olmamıştı.”

“LEED Homes Ödülleri, endüstriyi sürdürülebilir, dayanıklı ve sağlıklı bir geleceğe yönlendiren LEED'e bağlı konut inşaatçılarını ve geliştiricilerini takdir ediyor. Bu yılki alıcılar, hem insanları hem de gezegeni destekleyen kararlara öncelik verdiğimizde, özellikle de en savunmasız topluluklarımız için neler yapabileceğimizin örnekleri ve bize her sertifikalı yeşil evin birisinin yaşam kalitesini iyileştirmek için bir fırsat olduğunu hatırlatıyorlar.”


Bu yılın LEED Homes Awards alıcılarının tam listesi:


Olağanüstü Performans Sergileyen Konut Projesi:

Park Mozaik A Blok, Ankara, Türkiye (Yılın Projesi): LEED Gold binalardan oluşuyor. Orta - üst gelirli aileleri destekleyecek şekilde tasarlanmış ve sürdürülebilirlik, sağlık ve karşılanabilirliği teşvik eden kararlara odaklanmıştır. Enerji tasarruflu bina, yüksek performanslı bir bina zarfına, enerji tasarruflu mekanik ve aydınlatma sistemlerine sahiptir. Su kullanımını% 40'ın üzerinde azaltmak için su tasarruflu armatürler kullanır. İnsan merkezli tasarım, gelişmiş havalandırma, filtreleme, kaynak ayırma ve yaymayan malzemeler aracılığıyla sağlığa öncelik verir. Ayrıca gün ışığı, kalite görünümlerine erişim ve gelişmiş termal ve akustik konfor sağlar. İnşaat sırasında, proje% 96'nın üzerinde olağanüstü bir atık geri dönüşüm oranı elde edebildi ve geri dönüştürülebilir atık satışından kazanılan para inşaat işçilerine dağıtıldı. Sürdürülebilirlik hedeflerini en baştan entegre etmek ve bütünleştirici bir tasarım yaklaşımı kullanmak, bunun ekonomik ve yeşil bir konut binası olmasını sağlamaya katkıda bulundu.


Iconia Cubos Luxury Living, Guadalajara, Meksika: LEED Gold kompleksi, her biri 100 adet olmak üzere iki kuleden oluşur ve bir otel ve bağlantı alışveriş merkezinin bir parçasıdır. Yüksek yoğunluklu proje, araba ihtiyacını azaltmak için yürüme mesafesinde toplu taşıma ve çeşitli hizmetlere erişim sağlar. İnşaat sırasında, ek güvenlik önlemleri sağlamak ve inşaat işçisi onurunu teşvik etmek için bir İnşaat İşçileri Sağlığı programı uygulanmıştır. Terasların yanı sıra panoramik ve çalıştırılabilir pencereler, termal konforu bir öncelik olarak tutarken, düzenli olarak işgal edilen alanlarının çoğundan şehre manzaralar sunar. Tüm yağmur suyu yerinde yeniden kullanılır ve otelden gelen gri su da yerinde arıtılır ve tuvaletlerde yeniden kullanılır. Buna ek olarak, site sahibi, kentin yanı sıra şehirdeki ek yeşil alanlara erişim sağlayan site çevresindeki halka açık yeşil alanları kabul etti ve restore etti.


Sitka Apartments, Seattle, Wash: LEED Platinum konutları, şehir sakinlerine sığınarak doğal ortamın güzelliğini hızlı bir ortama taşıyor. Yedi katlı, 384 üniteli karma kullanım projesi, kuzeybatı - dağlar, çayırlar, ormanlar ve su yolları - nın çevresel özelliğini temsil eden girişlere sahiptir. Çatı katında bir ortak bahçe, bitki örtülü çatı alanları ve sakinleri dışarıya bağlamak için tasarlanmış iç / dış mekan eğlence bölgeleri içerir. İç avlusunda akan bir dere, ağaçlarla kaplı tepeler ve bir ağaç evine yaratıcı bir bakış bulunmaktadır. Proje, bir atık su ısı geri kazanım sistemi, düşük akışlı armatürler ve yerinde sulama için duşlardan ve çamaşırlardan suyu yönlendiren bir gri su toplama sistemi kullanmaktadır. Enerji performansı da bir öncelikti ve ekip tüketimi azaltmaya, doğal ışığa erişimi artırmaya ve dış asansörler ile yürüyüş yollarını kullanmaya odaklandı. Bir yıl içinde projenin, mal sahibi ile kiracılar arasında bölünmüş 100.000 $ tasarruf sağlaması ve yaklaşık 80 ton karbonu ortadan kaldırması bekleniyor.

Olağanüstü Tek Aile Projesi:


GPD 346 Highland, Weston, Kütle: LEED Platinum ev, mevcut yapının çoğunu yeniden kullanan ve klasik New England evini korumaya odaklanan korunmuş tarihi bir çiftlik evidir. Tüm demo ve inşaat atık malzemelerinin% 94'ünden fazlası, yeniden kullanım için kurtarılan 13 tondan fazla iç mekan armatürü, cihaz ve inşaat malzemesi de dahil olmak üzere düzenli depolama alanından yönlendirildi. Çimenler, en az su ve kimyasal madde gerektirmeyen yerel olarak üretilen hibrit çimdir. Performansı artırmak ve olası sorunları uyarmak için teknoloji entegre edildi. Bireysel elektrik yüklerini, iç mekan hava kalitesini, güneş PV dizi performansını izler ve sıhhi tesisat sızıntılarını tespit eder. Kod üstü yalıtım paketi, evin büyüklüğünde bir ev için tipik olan enerjinin bir kısmında çalışmasına izin verir. Bu proje, daha büyük evlerin sürdürülebilirlik hedeflerine nasıl ulaşabileceğini göstererek sağlık ve verimlilik için standartları belirliyor.


GREENLAB, Dallas, Teksas: LEED Platinum'un evi bir gösteri projesi olarak tasarlandı ve sürdürülebilir ve erişilebilir mimari için bir model olarak biyofilik bir tarzda tasarlandı. Malzemeler büyük ölçüde geri dönüştürülmüş ve yüksek performanslı termal kabuğu ısıtma veya soğutma sistemleri kapalıyken en üst düzeyde konfor sağlar. Yenilikçi bir filtreleme sistemi, arıtılmış su sağlar ve bir sulama işlemi, doğal xeriscape manzarasını desteklemek için yağmur suyu toplama sisteminin yanı sıra gri suyu yakalar, filtreler ve kullanır. Gelişmekte olan yaşlanma kavramını teşvik eder ve tekerlekli sandalye rampası, sıfır eşikleri, düz sürgülü kapılar, ADA uyumlu tezgahlar ve kapılar, sınırsız duşlar ve yan açıcı cihazlar içerir. Sürdürülebilirlik ve evrensel tasarımın maliyet tutarlılığını korurken el ele nasıl çalışabileceğini temsil eder.


Sikes Residence, Cincinnati, Ohio: Bu LEED Gold evinin yeri, tarihi Clifton Gaslight semtinde bir dolgu yeriydi ve yakındaki olanaklara yürüyebiliyordu. Doğaya geniş erişime sahip dik bir yamaçta yer alan tasarım, çevredeki ağaçları korumak için büyük önem taşıyordu. Yağmur suyunun% 100'ünü yönetmek ve sitenin geliştirme öncesi hidrolojisini taklit etmek için tasarlanmıştır. Enerji verimliliğine öncelik verir ve tüm bina enerji modellemesi, verimli aydınlatma, cihazlar ve HVAC ekipmanlarını kullanır. Su tasarruflu armatürler ve yerel kaynaklı ve düşük yayılan malzemeler de kullanılmıştır. Özenle çerçevelenmiş manzaralar ve geniş gün ışığı alan doğal ortamdan yararlanır. Ayrıca, gelecekteki yeşil çatıyı garaja ve güneye bakan ana çatıda güneş panellerine uyacak şekilde tasarlanmıştır.


Olağanüstü Ekonomik Proje:

3365 Third Ave, Bronx, N.Y.: Bu LEED Platinum projesi, kaliteli konutun hem ekonomik hem de sürdürülebilir olabileceğini göstermektedir ve topluluk inşasını teşvik etmek için tasarlanmıştır. Bu düşük enerjili, yüksek performanslı bina, düşük ve orta gelirli aileler için 30 stüdyo ile 4 yatak odalı birimlerden oluşmaktadır. Verimliliği artıran ve konut sakinlerinin kamu ödemelerini kontrol altında tutmasına yardımcı olan verimli ısıtma ve soğutma, LED aydınlatma ve düşük akışlı sıhhi tesisat armatürleri sağlar. Bir çatı güneş dizisi ve yeşil çatı, sakinler için fonksiyonel ve estetik açıdan hoş yerler sağlar. Proje aynı zamanda bir avlu, fitness salonu içerir ve binanın tabanında bir yıl boyunca okulöncesi olan Little Scholars Erken Gelişim Merkezi aracılığıyla Bronx topluluğunu genel olarak destekler.


Arroyo, Santa Monica, Kaliforniya: %100 uygun fiyatlı konut projesi 64 konut, iki toplum odası, çamaşırhane, açık ev ödevi verandası ve yarı açık basketbol sahası bulunan merkezi açık avluya sahip bir LEED Platinum alanıdır. Toplu taşımanın ve aktif bir şehir merkezinin yakınında bulunan proje, yerel Kaliforniya manzarasını birleştiren gölgeli ve sakin bir topluluk alanı yaratıyor. Güneşlikler, güneş enerjisi kazancını ve soğutma sistemlerindeki enerji taleplerini azaltır. İnşaat, VOC'ları azaltmak ve iç mekan çevre kalitesini iyileştirmek için seçilen sağlıklı malzemeler ve kaplamalar gerektiren Uygun Fiyatlı Konut Vergisi Kredileri ile finanse edildi.


Freedom Commons, Syracuse, N.Y.: Bu 15 milyon dolarlık proje, Toplum Alternatifleri Merkezi ve Syracuse Konut İdaresi arasında bir işbirliği. LEED Gold konutu, düşük gelirli aileleri, daha önce hapsedilmiş sakinleri ve evsizlik yaşayanları desteklemek üzere tasarlanmıştır. Binanın 54 biriminin kırk üçü, uygun fiyatlı konut olarak tasarlanmıştır ve eğitim, iyileşme, istihdam, sivil restorasyon ve vaka yönetimi konularında kapsamlı yeniden giriş hizmetleri sunmaktadır. Bir bilgisayar laboratuarı, toplantı alanı, çamaşırhane ve ortak yemek alanı bulunmaktadır. Bina nakliyeye erişim sağlar ve yüksek performanslı bir mekanik sistem kullanır. LED aydınlatma, ENERGY STAR kalitesine sahip cihazlar, WaterSense etiketli düşük akışlı armatürler ve özel enerji geri kazanımlı havalandırma ve sakinler için bireysel mekanik sistem kontrolü ile sağlıklı bir iç ortam içerir.


Üstün Proje Geliştirici:

AMLI Residential: 2006 yılından bu yana AMLI’nın yeni gelişmeleri LEED Silver veya daha yüksek sertifikalıdır ve LEED portföyünün komuta eden bir parçası haline gelmiştir. 2019'da önemli bir dönüm noktasına ulaştılar: portföyünün% 50'sinden fazlası şu anda süreçte 39 mülk ve 18 diğer sertifika ile sertifikalandırıldı. AMLI, potansiyel sakinlerle sağlık yararları, kamu hizmeti tasarrufları ve yeşil bir evin daha az çevresel ayak izi hakkında konuşabilmeleri için sürdürülebilirlik görüşmesini ön plana çıkarıyor, yerinde personeli eğitiyor. LEED, AMLI’nın ekonomik modellerinin, operasyonel yönetiminin ve sivil sorumluluğun temel bir parçası haline gelmiştir. Geçtiğimiz yıl, Gürcistan'daki AMLI Buckhead, kısmen site tasarımına yenilikçi bir yaklaşım sayesinde LEED Platinum'a ulaştı ve bu da sürdürdükleri yerel topluluk için 1,5 dönümlük bir park oluşturmalarını sağladı.


Bu yılın LEED Homes Awards alıcıları, uzmanlığı yeşil evler endüstrisini kapsayan bir hakimler heyeti tarafından seçildi. Panelde LEED Teknik Geliştirme başkan yardımcısı USGBC’den Corey Enck ve pazarlama, iletişim ve savunuculuktan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Taryn Holowka ve Green Home Builder'ın eski yardımcı editörlerinden Dominika Kowalska; Manscapers, bir dış tasarım ve peyzaj firması ve Bravo’nun hit dizisi “Backyard Envy” nin yıldızları; Amanda Emlak, Ulusal Emlak Komisyoncuları Birliği liderlik ve sürdürülebilirlik direktörü; ve yeşil ev tasarımının öncüsü ve Robin Wilson Home'un CEO'su Robin Wilson.


Ödüller ayrıca LEED ve konut yeşil binalarına olağanüstü bir bağlılık sergileyen seçkin bir geliştirici ve inşaatçı grubu olan LEED Homes Power Builders'ı da tanıyor. 2019'daki her bir Power Builder'ın ev / birim sayısının en az% 75'i LEED sertifikası aldı. Bu yılki grup aşağıdadır:

  • Active West Builders

  • AMLI Residential

  • Brookfield Properties

  • Frankel Building Group

  • Gables Residential – DC Metro

  • National Community

  • Maracay Homes

  • MHI Dallas

  • MHI Austin

  • Tierra Realty Trust

LEED sertifikasının alınması, bir evin en yüksek sürdürülebilirlik standartlarını karşıladığının bir göstergesidir. LEED sertifikalı bir ev, enerji ve su tüketimini azaltarak elektrik faturalarının düşürülmesine yardımcı olur ve hava kalitesini iyileştirerek ve insanların toksinlere ve kirleticilere maruz kalmasını azaltan malzemeler kullanarak daha sağlıklı bir iç ortam sağlar. LEED ayrıca yaşam kalitesini artıran yüksek kaliteli, uygun fiyatlı konutlar oluşturmak için bir yol haritası sunar. LEED sertifikalı yeşil evlerin sayısı 2017'den 2019'a kadar% 19 artan sertifikalarla küresel olarak büyümeye devam ediyor. Şu anda dünyada 555.000'den fazla LEED sertifikalı konut birimi var.

123 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page