top of page

Eski Konteynırlardan Yapılmış Evler Enerji ve Su Verimli

Güncelleme tarihi: 23 Tem 2020

Almanyanın güneybatısında yer alan ortaçağ şehir merkezi olan tarihi Wertheim kasabasında çevreye duyarlı bir proje gerçekleştirildi. proje LEED Sertifikası hedefli olarak yeşil bina prensipleriyle yapıldı.

Tauber Nehri'ne yakınlığı ve 12. yüzyıl Wertheim Kalesi ile ünlü olan kasabada şimdi, çok daha modern bir yapı yeri, geri dönüştürülmüş yük nakliye konteynırlarından yapılmış 21 prefabrik mikro konutlardan oluşan bir sita tamamlandı.

Kullanılmış nakliye konteynırlarını yeni ve benzersiz bir yalıtım işlemiyle yenileme konusunda uzmanlaşmış yerel bir inşaat firması olan Containerwerk sayesinde, My Home yani benim evim konut projesi geleneksel bina tekniklerine sürdürülebilir bir alternatif sunuyor.

Konteynır konutları, iş seyahatinde olanlar ve standart otel odalarından daha çok gerçek evlere benzeyen esnek yaşam alanları arayan turistlere yönelik olarak yapıldı. Buna ek olarak, Wertheim şirketleri küresel pazar lideri olduklarından, işletmeye gelen misafirler, işletme çalışanları ve iş için seyahat eden danışmanlar için daha konforlu ve çevreye duyarlı konaklama seçenekleri sunmaktadır.

Her modül düşük tüketimli ve enerji tasarruflu olarak tasarlanmıştır. Projede sadece çatı elemanları yerinde montaj yapılmıştır. Tüm yapılar Containerwerk fabrikasında, cephe ile birlikte montaja hazır konutlar olarak prefabrik olarak tamamlanmıştır. Birimler fabrikada inşa edildiğinden, toplam proje inşaat süresi önemli ölçüde azalmıştır. Proje gelecekte arazide daha az yapı oluşturacak şekilde araziyi daha az yapılandırabilecek planda tasarlanmıştır. Modern yapıları çevreleyen estetiğe uydurmak için, yeşil alanlar için birimler arasında yeterli alanlar ayrılmıştır. Konteynırların cepheleri işlenmemiş yerel ahşapla kaplanmıştır.

"Yeşil binalar günümüzde mimarinin geleceğidir. Yeşil bina teknolojilerini ve yeniliklerini öğrenmek aslında günümüzde mimarların kaçınılmaz sorumluluğudur. Binaların çevresel etkisini azaltmak zorundayız. Aksi takdirde dünya yaşanmaz bir yer olacak." Santiago Calatrava

Containerwerk'in patentli yalıtım tekniği inanılmaz derecede kompakt ve termal köprüsüzdür. Konteynırların duvarları sadece 10 cm kalınlığındadır. Bu, benzer konteyner modüllerinden daha fazla yaşam alanı ve montaj seçeneklerinde daha fazla çeşitlilik sağlamaktadır.


Her konutta doğal aydınlatmalı gün ışıklı özel birimde mini mutfak, özel teras, ayrı giriş, özel otopark ve dört kişi için yeterince büyük ortak bir alan ile 26 metrekarelik bir iç mekan vardır. Konutlar bir otelden daha fazla ev benzeri konaklama sağlamak için tasarlanmış olsa da, Wi-Fi ve temizlik hizmetleri gibi kolaylıklar da mevcuttur. 21 birimin tamamı 2020 başlarında piyasaya sürülmüştür.

ECOBUIL yenilenebilir ürünler ile yapılmış olan projelerinizde sizlere hizmet sunmaktan mutluluk duymaktadır. Yeşil şehircilik ve iklim değişikliğine uyum Türkiye’nin de geleceğidir. İDEP İklim Değişikliği Eylem Planı, şehir sera gazı emisyonu hesaplaması, şehir sera gazı emisyonu azaltım politikaları, yeşil şehircilik, LEED for Cities yeşil sehir sertifikası ve düşük emisyonlu ulaşım projeleri gibi konular için türkiyenin tek çözüm merkezi olan ECOBUILD ile çalışabilirsiniz.



164 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page