top of page

LEED Yeşil Konut Projesi Yarışmasında Park Mozaik Projemiz Finalde

Güncelleme tarihi: 23 Tem 2020

LEED Yeşil Konut Ödülü için tüm dünyada 5.000'den fazla LEED Sertifikalı proje ile yarıştık, şimdi 22 Haziran 2020 tarihi itibariyle ilk 10'da finaldeyiz. USGBC Yılın Yeşil Konut Ödülü için sizden 29 Haziran 2020 gününe kadar bize destek olarak buradan oy vermenizi istiyoruz.


USGBC USGBC, Amerika Birleşik Devletleri Yeşil Binalar Konseyidir. Dünyanın en prestijli bina sertifikası olan LEED Sertifikasını sağlamaktadır. Aynı zamanda en güçlü çevre örgütlerinden birisidir. ECOBUILD, 2009 yılından günümüze USGBC üyesidir.


LEED Sertifikası, enerji verimli, çevre dostu ve sağlıklı yüksek performanslı yeşil binaların tasarımı, inşası ve işletmesi için dünya çapında kullanılan bina derecelendirme sistemidir. LEED Sertifikası, teknolojideki ilerlemeye paralel olarak yenilenen versiyonları ile küresel yeşil bina sektöründe 500.000’den fazla kayıtlı ve onaylı proje ve toplam 4 milyar metrekare kapalı alan ile en çok tercih edilen sertifikasyon sistemidir.


ECOBUILD'in 2. Uluslararası Büyük Başarısı

ECOBUILD, Dünyanın en büyük yeşil bina ve çevre kuruluşu olan USGBC yani ABD Yeşil Binalar Konseyi tarafından, projelerinde göstermiş olduğu üstün başarılar nedeni ile 2018 yılında “Yeşil Bina Lideri Ödülü” ile ödüllendirilmiştir. Sadece 3 firmanın aldığı, USGBC gibi etik değerlerin en üst düzeyde tutulduğu ve her kararın seçim ve oylama ile alındığı bir dünya çevre liderinden bu ödüle sahip olmak oldukça önemli bir gelişmedir.

​Bu ödül sadece ECOBUILD için değil Türkiye için de anlamlı bir ödüldür. Onlarca farklı kriter ile verilen USGBC Yeşil Bina Lideri ödülünü almak için, çok çalışmak, yaptığı işi sevmek, sürekli ar-ge yapmak, iyi bir çevre lideri olmak ve en önemlisi tüm bunları güçlü ve kaliteli bir şirket yapısı ile kurumsallaştırmak gereklidir. 2009 yılından bu yana yürütmüş olduğu projelerdeki başarı, LEED Sertifikasının gelişimine verdiği katkı, yüzlerce yeşil bina uzmanının eğitimi, yine yüzlerce yeşil yapı malzemesinin oluşmasını sağlaması ECOBUILD’in müşterilerinden aldığı güçle olmuştur.


ECOBUILD'in danışmanlığını yaptığı Park Mozaik Projesi, USGBC Tarafından oluşturulan jüri ile dünyadaki LEED Sertifikalı Konut Projeleri arasında ilk 10 proje içinde kalarak finalist olmuştur. Bu Türkiye adına çok büyük bir başarıdır. Birinci proje oylama ile seçilecektir.


Park Mozaik LEED Homes Award Yarışmasında Finalde

Tepe-Mesa Park Mozaik Konut Projesi USGBC'nin her yıl düzenlediği ve dünyanın en prestijli ödülü sayılan "LEED Homes Award" yarışmasında ilk 10 proje arasına girerek finale kaldı. Bu Türkiye için çok büyük bir başarı ve mimarlık tarihimizde bir ilk.


LEED konut projeniz için 29 Haziran'a kadar oy verin.

USGBC'nin yıllık LEED Homes Ödülleri, en yenilikçi ve dönüşümlü LEED sertifikalı konut projelerinden bazılarını ve bunları tüm dünyada gerçekleştiren ekipleri tanıyor.


Üst üste ikinci yıl boyunca, USGBC LEED Homes Ödülleri, Yılın Projesi için oylamayı halka açtı. İşte yeşil binada mükemmelliği en iyi temsil ettiğinizi düşündüğünüz projeyi destekleme şansınız. Jüri üyelerimiz tüm ödül kategorilerinde kararlarını verirken bu unsurları kullandılar - lütfen sizde konut yaparken aynı kriterleri kullanmaktan çekinmeyin: etki / eşitlik, tasarım, sürdürülebilirlik, sağlık ve sağlıklı yaşam.


Aşağıdaki projeleri inceleyerek bu yılki finalistlerin her birini tanıyın ve ardından oyunuzu verin. Oylama penceresi 22-29 Haziran tarihleri arasındadır ve Yılın Projesi de dahil olmak üzere tüm LEED Homes Ödülleri kazananları Temmuz ayı ortasında ilan edilecektir.


Yılın Projesi Adaylarının Slaytları

Yılın Projesi adayları

3365 Üçüncü Cad | Bronx, New York

3365 Üçüncü Cadde, Bronx Pro Group’un portföyünde bulunan ve kuruluşun “topluluk inşasına yönelik artan bir odaklanma ile hem uygun fiyatlı hem de sürdürülebilir kaliteli konut geliştirme” misyonunu destekleyen bir düzineden fazla binadan biridir. Bronx Pro’nun uygun fiyatlı konut geliştirme hedefinin bir parçası olarak, 3365 Üçüncü Cad. Eski evsiz aileler de dahil olmak üzere düşük ve orta gelirli bir nüfus için 30 stüdyodan dört odalı konutlara kadar. Daha fazla bilgi edin.


Arroyo | Santa Monica, Kaliforniya

Arroyo, 64 konut birimi, iki toplum odası, tesis içi çamaşırhane, açık ev ödevi verandası ve yarım kort basketbol sahası bulunan uzun bir merkezi açık avluya sahip aileler için% 100 uygun fiyatlı bir konut projesidir. Tren istasyonuna ve otobüs hatlarına 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan bina, plaja 10 dakika uzaklıktadır ve aktif bir şehir merkezinde yer almaktadır. Daha fazla bilgi edin.


Özgürlük Müşterekler | Syracuse, New York

Başkan Ben Walsh, “Freedom Commons, daha önce hapsedilmiş sakinlerin topluluğa yeniden entegre olmasına yardımcı olmak için kaynaklarla birlikte, Syracuse'da kaliteli ve uygun fiyatlı konut ihtiyacını karşılamaya yardımcı oluyor. Bu proje, Güney Yakası'nın (Syracuse) yeniden canlanmasının parlak bir örneğidir ve ikinci bir şans arayanlara umut ışığı olacaktır. ” Freedom Commons 54 toplam konutlardan oluşur ve alan medyan gelirinin% 50'sinin altında veya altında gelirleri olan bireyler veya aileler için belirlenmiş 43 uygun fiyatlı birim bulunur. Daha fazla bilgi edin.


GPD 346 HighLand | Weston, Massachusetts

346 Yayla lüks ve sürdürülebilirliğin uyumlu olduğunu gösteren bir gösteri olarak tasarlandı. Ekip, bağırsak rehabilitasyonuyla tarihi bir 1897 çiftlik evini korudu ve mevcut yapının çoğunu yeniden kullandı ve New England yerel tarzında uyumlu bir şekilde genişletti. Tasarım, sitede organik ve doğal görünmeli, şehrin Tarihi Komisyonu yönergelerine uymalı, güzel ve kaliteli olmalı ve çağdaş ailelerin yaşam tarzı beklentilerini karşılamalıydı. Proje, tasarım, malzeme ve teknolojinin bir araya gelmesiyle, bu hedeflere ulaşırken, özellikle LEED Platinum olmak üzere çok sayıda sertifika alan verimli ve sağlıklı bir ev yarattı. Daha fazla bilgi edin.


GREENLAB | Dallas Teksas

Gelecek için bir işaret olarak tasarlanan GREENLAB, mimarlara, geliştiricilere, tasarımcılara ve müteahhitlere akıllı sistemleri ve yeşil teknolojiyi kasıtlı olarak entegre etme konusunda ilham vermek ve öğretmek için değişim için devam eden bir yaşam laboratuvarı ve katalizörüdür. GREENLAB aynı anda evrensel tasarım olarak bilinen yaşlanma kavramını teşvik ediyor. Bu LEED Platinum özel evi sadece yeşil sistemlerden oluşan bir koleksiyon değildir; her yaş ve yetenek için konforu artırırken bir evin karbon ayak izini azaltmak için bütünsel ve entegre bir yaklaşımdır.


Iconia Cubos Lüks Yaşam | Guadalajara, Meksika

Iconia Cubos karma kullanımlı bir komplekstir. Her biri 100 yaşam birimine sahip iki konut kulesi, 380+ odalı yüksek katlı bir otel ve üç binayı birbirine bağlayan bir alışveriş merkezinden oluşmaktadır. Site ayrıca kapalı otopark için üç bodrum sağlar. En önemli caddelerin ikisinin birleştiği yerde bulunur ve kentin bir dönüm noktasıdır. Bu proje, karakteristik olarak projelerine yüksek performanslı özellikler ve çevre ve kullanıcılar için endişe getiren geliştirici Hotel HistóricoIG SA De CV tarafından tasarlanmıştır. Iconia Cubos Luxury Living, şehir içindeki eski kullanılmış arazide bulunan yüksek yoğunluklu bir projedir. Daha fazla bilgi edin.


Mulberry Centeri | Las Vegas, Nevada

Önceki ev 2,170 feet kare idi; tadilat onu 7.523 fitkare eve dönüştürdü. Bu tasarım bilerek benzersiz ve tipik bir Las Vegas evinden farklıydı. Mimar Phil Kean, Palm Springs'ten ilham almaya karar verdi. Yeniden tasarımın önemli bir bileşeni dut ağacı idi. Tasarımın tamamı ağacın etrafındaydı ve konumun seçilmesinin nedeni buydu. Daha fazla bilgi edin.

Park Mozaik Projesi | Ankara Türkiye

Park Mozaik Projesi, toplam brüt taban alanı 95.572 feet kare olan 40 adet çok aileli bir konut binasıdır. Park Mozaik A Blok, Türkiye'de LEED sertifikası alan ilk konut kampüsü projesi olan Tepe-Mesa Park Mozaik projesinin bir parçasıdır. Tepe-Mesa'nın sürdürülebilirlik taahhüdü, tüm LEED belgelendirme yumuşak ve sert maliyetlerinin ortak girişim tarafından karşılanması ve konut satış veya kiralama fiyatlarına yansıtılmaması gerçeğine yansımaktadır. Bu, orta gelirli ailelere yeşil bir binanın içinde yaşama ve avantajlarından yararlanma fırsatı verdi. Daha fazla bilgi edin. Projemize buradan oy vermenizi istiyoruz.

Sikes Residence | Cincinnati, Ohio

Bu LEED Gold evi benzersiz bir site ile başladı: Cincinnati, Ohio'nun tarihi Clifton Gaslight semtinde bir dolgu yeri. Hala bir bakkal ve sinema gibi olanaklar vardı, ama aynı zamanda yapraklı ve tenha bir ormanlık alana bitişik bir iş bölgesine yapılabilen. Alanın daha önce geliştirilmemesinin bir nedeni dik arazi ve topluluk için önemli olan mevcut büyük ağaçlardı. Sonuç olarak, site tasarımı çok önemliydi. Daha fazla bilgi edin.


Sitka Konutları | Seattle, Washington

Seattle’ın South Lake Union kent merkezinde yer alan 500.625 metrekarelik yedi katlı karma kullanım projesi 384 üniteyi ve tam bir bloğu kapsıyor. Her sokak cephesinde, her biri hem sakinler hem de halk için ağaçlarla dolu avluya geçiş yolu görevi gören Kuzeybatı'nın (dağlar, çayırlar, ormanlar ve su yolları) çevresel bir özelliğini temsil eden benzersiz girişlere sahiptir. Projenin çatı katındaki topluluk bahçesi, bitki örtülü çatı alanları ve açık / kapalı eğlence alanları, sakinleri çevreye bağlamak için tasarlandı. Şehirdeki doğa kavramı, tesisin iç avlusunda, açık bir dere, kaya duvarları arasında yer alan ağaç kaplı tepelerin bulunduğu ve bir ağaç evine yaratıcı bir bakışla sahip olan açık bir şekilde ifade edilir. Daha fazla bilgi edin.





191 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page