top of page

Leed Sertifikası Nasıl Alınır?


LEED Sertifikası alımı süreci aşağıdaki gibi özetlenebilir.

LEED sertifikasyon sisteminin New Construction-Yeni Bina Sertifikasyonu tipi ofis, iş merkezi, çok katlı konutlar, spor ve kongre merkezi vb binalar için uygundur.

Projelerde tasarım aşamasında, proje paydaşlarıyla yapılan çeşitli atölye çalışmaları ile tasarım sürecine ait LEED önkoşulları ve hedeflenen krediler incelenir.

İlk değerlendirme toplantısında tespit edilen hedef doğrultusunda gerekliliklerin sağlanması için proje tasarım ekibi ile koordineli çalışılır. Bu aşamada hedef, daha yüksek seviyede bir LEED sertifikası alabilmek için tüm olanakların araştırılması, süreci olumsuz etkilemeden projelerin mimari, elektrik, mekanik, altyapı, peyzaj konularının LEED sertifikası doğrultusunda geliştirilmesidir.

İşverenler, tasarımdan sorumlu tüm taraflar, sahadaki uygulayıcılar ve diğer disiplinlerdeki danışmanlar ile birlikte projeler, saha ve bina LEED kriterleri kapsamında değerlendirilmektedir.

Bu sürecin ardından üzerlerinde karara varılmış olan yeşil performans sağlayan ilgili krediler GBCI incelemesine sunulur. Projenin yapım sürecinde de, LEED AP uzman tasarım sürecinde olduğu gibi süreci kontrol eden ve yönlendiren çalışmalar yapar.

LEED Danışmanınız inşaat ile ilgili gerekli tüm belgeleri, dökümanları ve projeleri GBCI incelemesine sunar. USGBC-GBCI tarafından incelemenin tamamlanması ile LEED sertifikası hedeflenen seviyede alınır.

Aşağıda yer alan info grafik süreci en güzel özetleyen tarafımızdan yapılmış bir grafiktir.

ECOBUILD bu konuda ülkemizdeki en deneyimli ekibe sahiptir. LEED Sertifikası alımı sürecinde ECOBUILD ile çalışınız.

82 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page