top of page

SABRİ ÜLKER ÇEVRE ÖDÜLÜ TURMEPA

Güncelleme tarihi: 23 Tem 2020

Çevre ile ilgili ödüller ülkemizin ve dünyanın daha yaşanılabilir bir yer olması için çok önemli teşvikler sunuyor. Bu konuda Sabri Ülker Çevre Ödülü önemli bir fırsat yaratıyor.


Sabri Ülker Çevre Ödülü, Yıldız Holding Yönetim Kurulu ve TURMEPA Yönetim Kurulu tarafından, doğal çevremizi korumak ve iyileştirmek amacıyla, arkasında tüzel destekçiler olmadan sahip olduğu fikri kendi kaynaklarıyla bir yere kadar somut hale getirmiş; araştırma veya uygulama safhasında mali olarak belli bir yerde tıkanmış ve alacağı teşvikle topluma ilham kaynağı olacak projesini ileriye taşımak isteyen kişi ve/veya kuruma verilmektedir.



Ödülü kazanan kişi ve/veya kurum projeleriyle, genellikle, çevresel sürdürülebilirliğin teşvikine, çevre politikalarını olumlu yönde etkilemeye, çevresel adaletin sağlanmasına ve yaşanabilir bir gelecek yaratmaya odaklanmaktadır. Bu ödül ile 18 yaşını doldurmuş, üniversitede okuyan öğrencilerin, akademisyenlerin, araştırmacıların, genç girişimcilerin, küçük ve mikro işletmelerin, ticari ve sanayi işletmelerin fon katkısıyla kurulmamış tüm STK’ların çalışmalarını ön plana çıkarmak ve kamuoyunun dikkatini bu tür çalışmalara çekmek amaçlanmaktadır.


Sabri Ülker Çevre Ödülü, çevreyi korumaya yönelik geliştirilen bilimsel çalışmaları ön plana çıkartıp desteklemek ve kamuoyunun dikkatini de çevreyi korumaya yönelik çözümlere yöneltip, gündem oluşturmak ve bireyleri, kurumları ve sivil toplum örgütlerini bu alana yöneltmeyi teşvik etmek amacıyla verilmektedir.


Ödül ile ilgili dosyalara ve tüm bilgilere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.


http://www.sabriulkercevreodulu.com/tr

29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page