top of page

WELL HEALTH-SAFETY RATING



WELL Health-Safety Derecelendirme Sistemi binaların tesis yönetimi ve işletme prosedürlerini sağlık ve güvenlik bakış açısıyla ele alan kanıta dayalı ve 3. parti doğrulaması yapılmış bir derecelendirme sistemidir.


WELL Health-Safety Rating derecelendirme sistemi, pandemilerle mücadeleye yönelik en iyi uygulamalara ek olarak, bina operasyonları ve yönetimi yoluyla diğer önemli akut sağlık ve güvenlik tehditlerini azaltmaya da yardımcı olmayı amaçlamaktadır.


WELL Health-Safety Derecelendirme Sistemine kayıtlar Haziran 2020 sonunda alınmaya başlanacaktır.


WELL Health-Safety Rating binalarda sağlık ve güvenlik uygulamalarını üç ana başlıkta ele almaktadır:


  • İŞLETME POLİTİKALARI

Bina işletme personelini, çalışanların ve ziyaretçilerin sağlığını ve refahını korumaya yardımcı olmak üzere bina işletme, bakım ve yönetiminde yönlendiren politikalar geliştirilmesi ve uygulanması.

  • BAKIM PROTOKOLLERİ

İç ortamlarımızın sağlığını ve güvenliğini artırmak için tasarlanmış bakım prosedürlerinin geliştirilmesi ve uygulanması.

  • ACİL DURUM PLANLARI

Acil durum müdahalesini ve direncini artırmak için acil durum planları oluşturulması veya mevcut plan ve protokollerde iyileştirmeler yapılması.


WELL Health-Safety Rating, kuruluşların her yıl mevcut politikalarını ve uygulamalarını belgeleyerek sertifika aldıkları aboneliğe dayalı bir derecelendirme sistemidir.


WELL Health-Safety Rating Sertifikasyon Süreci

1. KAYIT

Projenizi WELL Health-Safety Derecelendirme Sistemine kaydedin.


2. DOKÜMAN TESLİMİ

Dijital platform üzerinden derecelendirme sistemi kriterlerinin gerektirdiği operasyonel taahhütleri ve tasarım amaçlarını yansıtan belgeleri sağlayın.


3. DOKÜMAN İNCELEME

Derecelendirme sistemi kriterlerinin amaç ve gereksinimlerini başarılı bir şekilde karşıladığınızdan emin olmak için belgeleri incelemeye gönderin.


4. SERTİFİKASYON

WELL Health-Safety sertifikanızı kazanın ve başarınızı paylaşın.


Hani Binalar WELL Health-Safety Derecelendirme Sistemine kayıt olabilir?

- Spor ve Eğlence Merkezleri

- Sinemalar

- Oteller & Konaklama Tesisleri

- Ofisler

- Restoranlar

- Eğitim Yapıları

- Perakende Mağazalar

- Endüstri Yapıları


Haziran sonunda kullanıma açılacak olan WELL Health-Safety Bina Derecelendirme Sistemi, IWBI’nın COVID-19 ve Diğer Solunum Enfeksiyonlarının Binalarda Yayılımıyla ilgili oluşturduğu Covid-19 Task Force çalışma grubunun ilk çıktılarından biridir. Covid-19 Task Force, Mart ayının sonlarında IWBI'nin pandemiyle ilgili çalışmalarına yön vermek için kurulmuştur ve ECOBUILD danışmanlarının da içinde bulunduğu 600'e yakın halk sağlığı uzmanı, virolog, hükümet yetkilisi, akademisyen, iş lideri, mimar, tasarımcı, mühendis, yapı bilimcisi ve emlak uzmanından oluşan bir grubu kapsamaktadır.


ECOBUILD, sağlıklı binalar konusunda uzman kadrosu ile WELL Health-Safety Sertifikasyonu için danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

65 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page